Etsi ja varaa

Eläinten kuljetus


Voinko ottaa mukaani koiran tai kissan?

Kaikki eläimet pitää varata laivamatkalle etukäteen koska eläinpaikkoja on laivalla rajoitetusti. Eläimen omistaja on itse vastuussa ja päättää onko eläin kuljetukseen sopivassa kunnossa. Stena Line pidättää itselleen oikeuden kieltäytyä kuljettamasta eläintä esim. lämpötilan, merenkäynnin tai muiden mahdollisten äärimmäisten olosuhteiden johdosta.


Eläimen omistaja vastaa Tullin ja muiden viranomaisten määräysten noudattamisesta ja eläimen omistaja huolehtii myös, että kaikki dokumentit ja vaadittavat toimenpiteet ovat kunnossa sekä meno- että paluumatkaa varten. Lähtöselvityksessä matkustajan pitää ilmoittaa kyydissä olevista eläimistä. Autokansi on matkan aikana suljettu, eikä matkustajilla ole pääsyä autokannelle matkan aikana. Eläin voi matkustaa ainoastaan sellaisen henkilön kanssa, joka huolehtii eläimestä. Joillakin laivoilla koiran voi tuoda kannelle jos seuraavia sääntöjä noudatetaan: Koira pitää viedä suoraan niille tarkoitetulle kannelle, eläin täytyy pitää talutushihnassa, jätökset pitää siivota eikä eläintä saa jättää yksin. Asiakas vastaa itse eläimestä kuljetuksen aikana.


Opaskoirat ovat aina tervetulleita kaikille laivoillemme.

Seuraavat säännöt ovat voimassa laivakohtaisesti:

Tanska
Seuraeläimet matkustavat ilmaiseksi reiteillä Göteborg – Frederikshavn ja Halmstad – Grenå 

• STENA JUTLANDICA: Eläimet ovat sallittuja ajoneuvossa ympäri vuoden. Koirat voi tuoda erikseen merkitylle alueelle kannelle 7. Kissat voivat matkustaa mukana kannettavassa häkissä. Hevoskuljetus on mahdollista ympäri vuoden. Lisätietoja Stena Linelta.

• STENA DANICA: Autokannen korkean lämpötilan johdosta eläimet eivät voi olla ajoneuvossa laivamatkalla toukokuun – elokuun välisenä aikana. Eläimet voivat olla ajoneuvossa laivamatkoilla syyskuun – huhtikuun välisenä aikana. Koirat voi tuoda erikseen merkityille alueille kansille 8 ja 9. Kissat voi kuljettaa omassa häkissä.

• STENA NAUTICA: Eläimet voi kuljettaa ajoneuvossa vuoden ympäri. Koirat voi tuoda erikseen merkitylle alueelle kannelle 7, eläinpaikka pitää varata etukäteen.


Saksa 

• STENA GERMANICA: Laivalla on muutamia hyttejä lemmikin kanssa matkustaville sekä eläinten jaloitteluelue kannella. Eläimen kujettaminen laivalla edellyttää lemmikeille sopivan hytin varaamista. Eläimet eivät saa liikkua julkisissa tiloissa, ainoastaan hytissä ja jaloittelualueella sekä autokannella lähdön tai saapumisen yhteydessä.

• STENA SCANDINAVICA: Laivalla on muutamia hyttejä lemmikin kanssa matkustaville sekä eläinten jaloitteluelue kannella. Eläimen kujettaminen laivalla edellyttää lemmikeille sopivan hytin varaamista. Eläimet eivät saa liikkua julkisissa tiloissa, ainoastaan hytissä ja jaloittelualueella sekä autokannella lähdön tai saapumisen yhteydessä.

• M/S SKÅNE JA MECKLENBURG-VORPOMMERN: Autokansi on suljettu matkan aikana ja matkustajilta on sinne pääsy kielletty. Eläin voi matkustaa laivalla vain jos matkustaja pitää siitä huolen koko ajan.


Puola

STENA SPIRIT ja STENA VISION: Laivalla on muutamia hyttejä lemmikin kanssa matkustaville sekä eläinten jaloittelualue kannella. Lemmikin matkalippu pitää ehdottomasti varata etukäteen. Koirilla pitää olla talutusnuora ja kuonokoppa. Kissat tulee pitää kuljetushäkissä. Eläimet eivät saa liikkua julkisissa tiloissa, ainoastaan hytissä ja jaloittelualueella sekä autokannella lähdön tai saapumisen yhteydessä.


Latvia
• SCOTTISH VIKING:
Lemmikit voivat olla ajoneuvossa matkan ajan. Laivalla on myös kuljetushäkkejä kannella lemmikkejä varten. Matkan aikana on mahdollista käydä autokannella katsomassa lemmikkiä. Lemmikit eivät saa vierailla laivan yleisillä alueiila.


Yleissääntö kaikilla reiteillä: Lemmikki tulee olla kytkettynä koko matkan ajan, eikä sitä saa koskaan jättää yksin! Lisäksi reiteillä Rostock - Trelleborg, Gdynia - Karlskrona ja Travemunde - Liepaja/Ventspils koirien täytyy pitää kuonokoppaa.

Lisää tietoa lemmikeiden kuljettamisesta ja tarkempia tietoja myös muista reiteistä englanniksi.